Asparagi in Salsa (Asperges in Ansjovis-saus)

Ingrediënten :

  • 1,5 kg. Witte Asperges

  • Sap van 1 citroen

  • Zout en peper

  • 4 Hardgekookte eieren

  • 2 Ansjovisfilets

  • 2 Theelepel Kappertjes

  • Olijfolie (Extra vergine)

Bereiding :

Schil de asperges en bind ze in bundeltjes bij elkaar.

Kook ze rechtop in een pan met water en zout in ca. 15 à 20 min. gaar.

Haal ze uit de pan en afkoelen.

Halveer de eieren en druk het eigeel door een zeef en mix dit met 2 el. citroensap en wat olijfolie tot een gladde saus.

Hak de ansjovis, kappertjes en eiwit fijn en roer dit door de saus.

Maak de saus af met peper en zout. Serveer de asperges direct met de saus erover.

Garneer met wat (gedroogde) peterselie.

Nieuws

Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar zijn onze zelf geteelde aardappelen voor het eerst verkrijgbaar in onze winkel! De exacte datum volgt nog. Houd Facebook en Instagram in de gaten voor het actuele nieuws.
Asperges (6/24/2019) - Het aspergeseizoen is helaas weer tot zijn einde gekomen. Wij blijven geopend voor aardbeien, eieren en dit jaar ook voor het eerst aardappelen van eigen teelt! Wij danken u hartelijk voor uw bezoek tijdens het aspergeseizoen en zien u graag snel weer!
Aardbeien (4/9/2019) - Op het moment zijn er aardbeien van het ras Favori in onze winkel en automaat te verkrijgen. Dit zijn de eerste aardbeien van buiten en ze zijn lekker zoet! Het aardbeienseizoen duurt nog tot begin december! Lekker genieten dus