Asparagi in Salsa (Asperges in Ansjovis-saus)

Ingrediënten :

  • 1,5 kg. Witte Asperges

  • Sap van 1 citroen

  • Zout en peper

  • 4 Hardgekookte eieren

  • 2 Ansjovisfilets

  • 2 Theelepel Kappertjes

  • Olijfolie (Extra vergine)

Bereiding :

Schil de asperges en bind ze in bundeltjes bij elkaar.

Kook ze rechtop in een pan met water en zout in ca. 15 à 20 min. gaar.

Haal ze uit de pan en afkoelen.

Halveer de eieren en druk het eigeel door een zeef en mix dit met 2 el. citroensap en wat olijfolie tot een gladde saus.

Hak de ansjovis, kappertjes en eiwit fijn en roer dit door de saus.

Maak de saus af met peper en zout. Serveer de asperges direct met de saus erover.

Garneer met wat (gedroogde) peterselie.

Nieuws

Winkel (6/23/2020) - Wij zijn nog steeds geopend voor heerlijke verse aardbeien, aardappelen, eieren, aardbeienjam, etc.! Onze winkel is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 -12.00 en 13.00 – 16.00 u. Op zaterdag zijn wij geopend van 9.00 – 12.00 en 13.00 – 15.00 uur. Zondags gesloten. Buiten openingstijden kunt u altijd terecht bij onze automaat!
Einde aspergeseizoen (6/23/2020) - Beste klanten, het aspergeseizoen is tot zijn einde gekomen. We willen jullie via deze weg hartelijk bedanken voor jullie komst! Voor aardbeien, eieren, aardappelen, jam, etc. blijven we voorlopig nog geopend. Onze openingstijden zijn wel gewijzigd! Zie het kopje ‘verswinkel’ of ‘openingstijden’ op deze website. Hopelijk tot snel!
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn aardappelen van het ras Frieslander. Deze aardappel is vastkokend met een kruimige textuur. Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.