Asperge ijs

Ingrediënten :

Voor het ijs:

  • 0,5 liter room

  • 12 asperges

  • 0,5 liter suikerstroop (36º Baumé)

Voor de compote:

  • 10 asperges (0,9 kilo geschild)

  • 1 kilo gelei suiker

  • Halve citroen

Bereiding :

Het ijs:
Schil de asperges en snij deze fijn. Kook deze vervolgens in de room gaar en pureer dat met een staafmixer fijn. Passeer deze basis door een zeef en voeg daar suikerstroop aan toe tot 16º Baumé. Laat het geheel afkoelen en draai de compositie in de sorbetiere tot ijs.

De compote:
Schil de asperges en snij deze in gelijkmatige stukjes van ongeveer 1 centimeter. Breng deze aan de kook met een minimale hoeveelheid water en het sap van een halve citroen. Voeg hier 1 kilo gelei suiker aan toe en laat het geheel ongeveer 4 minuten voorzichtig door koken. Laat de compote afkoelen.

De opbouw van het gerecht:
Schep de koude compote in het midden van het bord en schep hier een bol asperge ijs op.

Nieuws

Eerste aardbeien verwacht vanaf half april (3/8/2024) - Half april verwachten wij de eerste aardbeien te kunnen oogsten, met een beetje geluk en mooi weer zullen ze hopelijk iets eerder zijn :)
Aspergeseizoen van start! (3/8/2024) - Op 6 maart 2023 hebben wij de eerste asperges geoogst uit de verwarmde kas! Deze zijn nu al verkrijgbaar in onze automaat. Vanaf zaterdag 16 maart 2024 is onze vernieuwde boerderijwinkel ook open waar u ook terecht kunt voor verse asperges. Vanaf half april hopen wij de eerste asperges van de buitenvelden te kunnen oogsten.