Asperge ijs

Ingrediënten :

Voor het ijs:

  • 0,5 liter room

  • 12 asperges

  • 0,5 liter suikerstroop (36º Baumé)

Voor de compote:

  • 10 asperges (0,9 kilo geschild)

  • 1 kilo gelei suiker

  • Halve citroen

Bereiding :

Het ijs:
Schil de asperges en snij deze fijn. Kook deze vervolgens in de room gaar en pureer dat met een staafmixer fijn. Passeer deze basis door een zeef en voeg daar suikerstroop aan toe tot 16º Baumé. Laat het geheel afkoelen en draai de compositie in de sorbetiere tot ijs.

De compote:
Schil de asperges en snij deze in gelijkmatige stukjes van ongeveer 1 centimeter. Breng deze aan de kook met een minimale hoeveelheid water en het sap van een halve citroen. Voeg hier 1 kilo gelei suiker aan toe en laat het geheel ongeveer 4 minuten voorzichtig door koken. Laat de compote afkoelen.

De opbouw van het gerecht:
Schep de koude compote in het midden van het bord en schep hier een bol asperge ijs op.

Nieuws

Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn aardappelen van het ras Frieslander. Deze aardappel is vastkokend met een kruimige textuur. Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.
Asperges (6/24/2019) - Het aspergeseizoen is helaas weer tot zijn einde gekomen. Wij blijven geopend voor aardbeien, eieren en dit jaar ook voor het eerst aardappelen van eigen teelt! Wij danken u hartelijk voor uw bezoek tijdens het aspergeseizoen en zien u graag snel weer!
Aardbeien (4/9/2019) - Op het moment zijn er aardbeien van het ras Favori in onze winkel en automaat te verkrijgen. Dit zijn de eerste aardbeien van buiten en ze zijn lekker zoet! Het aardbeienseizoen duurt nog tot begin december! Lekker genieten dus