Asperges met aardbeien

Ingrediënten :

  • 500 g aardbeien

  • 500 g witte asperges

  • een handje verse kervel

Voor de vinaigrette :

  • 6 eetlepels druivenpitolie

  • 3 eetlepels sherryazijn

  • 1 eetlepel vloeibare acaciahoning

  • zout

  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding :

Pocheer de geschilde en kleingesneden asperges 5 minuten in kokend gezouten water en zorg dat ze beetgaar blijven. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. Verdeel met de schoongemaakte en gewassen aardbeien over schaaltjes of dessertborden. Bereid een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten en bedruip daarmee de bereiding. Garneer met plukjes verse kervel en serveer als voorgerecht.

Nieuws

Eerste aardbeien verwacht vanaf half april (3/8/2024) - Half april verwachten wij de eerste aardbeien te kunnen oogsten, met een beetje geluk en mooi weer zullen ze hopelijk iets eerder zijn :)
Aspergeseizoen van start! (3/8/2024) - Op 6 maart 2023 hebben wij de eerste asperges geoogst uit de verwarmde kas! Deze zijn nu al verkrijgbaar in onze automaat. Vanaf zaterdag 16 maart 2024 is onze vernieuwde boerderijwinkel ook open waar u ook terecht kunt voor verse asperges. Vanaf half april hopen wij de eerste asperges van de buitenvelden te kunnen oogsten.