Aspergetaartje

Ingrediënten :

  • 7 plakje bladerdeeg uit de vriezer, ontdooid, en uitgerold tot een ronde plak die in de quiche vorm past

  • 1,5 pond dikke asperges, schoongemaakt. Gewoon gekookt, in ieder geval daarna even laten afkoelen. Dan de toppen op ongeveer 5 cm afsnijden, de rest in schijven van ongeveer 2 cm.

  • 100 gram reepjes beslist goede gerookte zalm (dus geen afval als zalmsnippers)

  • 3 grote eieren

  • 125 gram crème fraîche

  • 200 gram ricotta

Bereiding :

Oven op 220 graden. Het beste is het om het deeg eerst apart even “blind” te bakken, zoals dat heet, dus in plaats van de vulling doe je er eerst bakboontjes of zo in. Die had ik alleen niet, dus heb ik maar eigenwijs het taartje meteen gevuld. De reepjes zalm gaan eerst op de bodem, dan de toppen van de asperges (gericht naar het midden) en de rest van de asperges. De drie eieren goed loskloppen, en proberen de crème fraîche er goed doorheen te mengen (het hoeft niet perfect). Dit mengsel over de asperges gieten. Lepel dan de ricotta er oevr heen en smeer die laag glad.

Peper en zout is niet nodig, overweeg de volgende keer wat dille toe te voegen.

25 minuten in de oven op 220 graden, dan nog 15 minuten op 180.

Nieuws

Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar zijn onze zelf geteelde aardappelen voor het eerst verkrijgbaar in onze winkel! De exacte datum volgt nog. Houd Facebook en Instagram in de gaten voor het actuele nieuws.
Asperges (6/24/2019) - Het aspergeseizoen is helaas weer tot zijn einde gekomen. Wij blijven geopend voor aardbeien, eieren en dit jaar ook voor het eerst aardappelen van eigen teelt! Wij danken u hartelijk voor uw bezoek tijdens het aspergeseizoen en zien u graag snel weer!
Aardbeien (4/9/2019) - Op het moment zijn er aardbeien van het ras Favori in onze winkel en automaat te verkrijgen. Dit zijn de eerste aardbeien van buiten en ze zijn lekker zoet! Het aardbeienseizoen duurt nog tot begin december! Lekker genieten dus