Bavarois van asperges met bloedsinaasappelsaus en frambozen

Ingrediënten :

  • 10 bijna gaar gekookte asperges + vocht (samen 500 g)

  • 100 g suiker

  • 21/2 dl stijfgeklopte slagroom

  • 12 in koud water geweekte blaadjes gelatine

  • sap van 3 uitgeperste bloedsinaasappels (3 dl)

  • 1 theelepel aardappelzetmeel (aangemaakt met water)

  • 200 g verse frambozen, bestrooid met 2 eetlepels witte basterdsuiker

  • sap van 1/4 citroen

Bereiding :

Houd van de asperges de punten apart voor de garnering.

De bijna gaar gekookte asperges met het kookvocht (samen 500 g) in de mixerblender fijn pureren. 1 dl van deze puree met de suiker aan de kook brengen en hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen. Dit weer bij de overige puree voegen en op ijs laten koelen totdat het begint te stollen. Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen. Deze massa in bevochtigde vormpjes gieten en in de koelkast laten opstijven. In de tussentijd het bloedsinaasappelsap aan de kook brengen en licht binden met het in water opgeloste aardappelzetmeel. Laten afkoelen en als het geheel te dik is, verdunnen met wat bloedsinaasappelsap.

De verse frambozen bestrooien met witte basterdsuiker en citroensap.

De puddinkjes even in een heetwaterbad zetten en lossen op koele bordjes.

De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.

Nieuws

Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn aardappelen van het ras Frieslander. Deze aardappel is vastkokend met een kruimige textuur. Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.
Asperges (6/24/2019) - Het aspergeseizoen is helaas weer tot zijn einde gekomen. Wij blijven geopend voor aardbeien, eieren en dit jaar ook voor het eerst aardappelen van eigen teelt! Wij danken u hartelijk voor uw bezoek tijdens het aspergeseizoen en zien u graag snel weer!
Aardbeien (4/9/2019) - Op het moment zijn er aardbeien van het ras Favori in onze winkel en automaat te verkrijgen. Dit zijn de eerste aardbeien van buiten en ze zijn lekker zoet! Het aardbeienseizoen duurt nog tot begin december! Lekker genieten dus