Bavarois van asperges met bloedsinaasappelsaus en frambozen

Ingrediënten :

  • 10 bijna gaar gekookte asperges + vocht (samen 500 g)

  • 100 g suiker

  • 21/2 dl stijfgeklopte slagroom

  • 12 in koud water geweekte blaadjes gelatine

  • sap van 3 uitgeperste bloedsinaasappels (3 dl)

  • 1 theelepel aardappelzetmeel (aangemaakt met water)

  • 200 g verse frambozen, bestrooid met 2 eetlepels witte basterdsuiker

  • sap van 1/4 citroen

Bereiding :

Houd van de asperges de punten apart voor de garnering.

De bijna gaar gekookte asperges met het kookvocht (samen 500 g) in de mixerblender fijn pureren. 1 dl van deze puree met de suiker aan de kook brengen en hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen. Dit weer bij de overige puree voegen en op ijs laten koelen totdat het begint te stollen. Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen. Deze massa in bevochtigde vormpjes gieten en in de koelkast laten opstijven. In de tussentijd het bloedsinaasappelsap aan de kook brengen en licht binden met het in water opgeloste aardappelzetmeel. Laten afkoelen en als het geheel te dik is, verdunnen met wat bloedsinaasappelsap.

De verse frambozen bestrooien met witte basterdsuiker en citroensap.

De puddinkjes even in een heetwaterbad zetten en lossen op koele bordjes.

De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.

Nieuws

Veranderde openingstijden (9/2/2017) - Beste aardbeienliefhebbers 🍓, Aangezien het aardbeienseizoen weer langzaam tot zijn einde loopt, veranderen wij onze openingstijden. Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september zullen wij nog dagelijks geopend zijn van 10:00 – 12:00 uur. Hierna is de winkel voortaan doordeweeks gesloten. Wel kunt u nog iedere zaterdag in september aardbeien kopen in onze … Lees verder Veranderde openingstijden
Aardbeien te verkrijgen t/m november! (8/10/2017) - In de maand augustus zijn wij doordeweeks nog geopend van 9.00 – 12.00 uur en op zaterdagen van 9.00 – 16.00 uur (met pauze van 12.00 – 13.00 uur). Vanaf begin september zijn wij echter alleen nog zaterdags geopend, en eind september gaat onze winkel sluiten voor dit jaar. Wel kunt u nog tot en … Lees verder Aardbeien te verkrijgen t/m november!
Einde aspergeseizoen (6/27/2017) - Helaas zit het aspergeseizoen er weer op. Wij willen u graag bedanken voor uw bezoek aan onze verswinkel in het afgelopen seizoen. Wij zullen nog tot en met november doorgaan met de verkoop van aardbeien. Wellicht zien we u nog dit jaar en anders tot ziens in het volgende jaar! (Onze openingstijden zijn ook veranderd. … Lees verder Einde aspergeseizoen
Aardbeien! (4/24/2017) - We hebben ze weer! Deze overheerlijke aardbeien zijn klaar om gegeten te worden! De rassen Lambada en Elianny zijn bij ons te verkrijgen voor €3,50 en €3,00 per bakje  
Veranderde openingstijden (4/24/2017) - Wij zijn voortaan van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 – 18.00 uur, en op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Ook op Koningsdag zijn wij geopend: van 9.00 – 13.00 uur!