Crème brûlée van aardbeien

Ingredienten

Voor 4 Persoon:

  • 0,5 l slagroom

  • 2 vanillestokjes

  • 90 g suiker

  • 5 eidooiers

  • 250 g aardbeien

  • 2 tl agar agar (afgestreken)

  • 12 el bruine suiker

Houd 4 aardbeien achter voor de garnering (met kroontje). Was de overige aardbeien, laat goed uitlekken en verwijder pas dan de kroontjes. Schraap het merg uit de vanillestokjes.

Mix in een keukenmachine (of met een staafmixer) de aardbeien met de room, de eidooiers, het vanillemerg, 8 eetlepels de bruine suiker en agar agar. Schep in ovenschaaltjes en laat ze in een op 180ºC voorverwarmde oven 40 minuten garen. Haal uit de oven, laat afkoelen en zet een nacht in de koeling.

Bereidingswijze :

Neem een uur voor opdienen de schaaltjes uit de koeling.Verwarm de ovengril van de oven voor. Bestrooi de schaaltjes met de resterende bruine suiker en zet ze kort onder de ovengril tot de suiker begint te karameliseren. (dit kan ook met een speciaal crème brûlée-ijzer of met een gasbrandertje). Recept uit ‘Aardbeien verleidelijk lekker.

Nieuws

De aardbeien zijn er weer! (4/9/2019) - We hebben weer aardbeien van eigen teelt! De eerste aardbeien zijn half april geoogst. Dit zijn de rassen Lambada en Malling Centenary. Kom snel naar onze winkel en laat je verrassen!
De eerste asperges zijn er! (3/7/2019) - Beste aspergeliefhebbers opgelet! Wij hebben weer asperges! Deze zijn te verkrijgen in onze winkel en in onze automaat! Kijk voor onze actuele openingstijden onder het kopje ‘Verswinkel’ of ‘Openingstijden’. Kom vooral eens langs!