Crème brûlée van aardbeien

Ingredienten

Voor 4 Persoon:

  • 0,5 l slagroom

  • 2 vanillestokjes

  • 90 g suiker

  • 5 eidooiers

  • 250 g aardbeien

  • 2 tl agar agar (afgestreken)

  • 12 el bruine suiker

Houd 4 aardbeien achter voor de garnering (met kroontje). Was de overige aardbeien, laat goed uitlekken en verwijder pas dan de kroontjes. Schraap het merg uit de vanillestokjes.

Mix in een keukenmachine (of met een staafmixer) de aardbeien met de room, de eidooiers, het vanillemerg, 8 eetlepels de bruine suiker en agar agar. Schep in ovenschaaltjes en laat ze in een op 180ºC voorverwarmde oven 40 minuten garen. Haal uit de oven, laat afkoelen en zet een nacht in de koeling.

Bereidingswijze :

Neem een uur voor opdienen de schaaltjes uit de koeling.Verwarm de ovengril van de oven voor. Bestrooi de schaaltjes met de resterende bruine suiker en zet ze kort onder de ovengril tot de suiker begint te karameliseren. (dit kan ook met een speciaal crème brûlée-ijzer of met een gasbrandertje). Recept uit ‘Aardbeien verleidelijk lekker.

Nieuws

Aardbeien te verkrijgen tot eind november! (11/7/2018) - Beste bezoekers, In onze automaat zijn nog aardbeien te verkrijgen tot eind november. Ook zijn er in de automaat eieren, aardbeienjam en servetjes te verkrijgen!