Crème brûlée van aardbeien

Ingredienten

Voor 4 Persoon:

  • 0,5 l slagroom

  • 2 vanillestokjes

  • 90 g suiker

  • 5 eidooiers

  • 250 g aardbeien

  • 2 tl agar agar (afgestreken)

  • 12 el bruine suiker

Houd 4 aardbeien achter voor de garnering (met kroontje). Was de overige aardbeien, laat goed uitlekken en verwijder pas dan de kroontjes. Schraap het merg uit de vanillestokjes.

Mix in een keukenmachine (of met een staafmixer) de aardbeien met de room, de eidooiers, het vanillemerg, 8 eetlepels de bruine suiker en agar agar. Schep in ovenschaaltjes en laat ze in een op 180ºC voorverwarmde oven 40 minuten garen. Haal uit de oven, laat afkoelen en zet een nacht in de koeling.

Bereidingswijze :

Neem een uur voor opdienen de schaaltjes uit de koeling.Verwarm de ovengril van de oven voor. Bestrooi de schaaltjes met de resterende bruine suiker en zet ze kort onder de ovengril tot de suiker begint te karameliseren. (dit kan ook met een speciaal crème brûlée-ijzer of met een gasbrandertje). Recept uit ‘Aardbeien verleidelijk lekker.

Nieuws

Eerste aardbeien verwacht vanaf half april (3/8/2024) - Half april verwachten wij de eerste aardbeien te kunnen oogsten, met een beetje geluk en mooi weer zullen ze hopelijk iets eerder zijn :)
Aspergeseizoen van start! (3/8/2024) - Op 6 maart 2023 hebben wij de eerste asperges geoogst uit de verwarmde kas! Deze zijn nu al verkrijgbaar in onze automaat. Vanaf zaterdag 16 maart 2024 is onze vernieuwde boerderijwinkel ook open waar u ook terecht kunt voor verse asperges. Vanaf half april hopen wij de eerste asperges van de buitenvelden te kunnen oogsten.