Gebakken Asperges met Scampis

Ingrediënten :

  • 12 asperges, geschild

  • 12 scampis

  • peper en zout

  • olijfolie

  • Saus: 100 gr asperges (ondereinden)

  • Saus: 0,5 dl room

  • Saus: 1 el crème fraiche

  • Saus: 73 dl witte wijn of Noilly

  • Saus: Prat extra dry

  • Saus: bieslook

  • Saus: kervel

  • Saus: 100 gr boter

  • Saus: peper en zout

  • Saus: cayennepeper

Voorbereiding :
Kook, voor de saus, de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en de aspergestukjes tot de helft inkoken. Hak de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.

Bereidingswijze:
Bestrooi de scampis met weinig peper en zout. Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de scampis en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.

Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door. Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampis eroverheen en verdeel de saus over de borden.

Nieuws

Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar zijn onze zelf geteelde aardappelen voor het eerst verkrijgbaar in onze winkel! De exacte datum volgt nog. Houd Facebook en Instagram in de gaten voor het actuele nieuws.
Asperges (6/24/2019) - Het aspergeseizoen is helaas weer tot zijn einde gekomen. Wij blijven geopend voor aardbeien, eieren en dit jaar ook voor het eerst aardappelen van eigen teelt! Wij danken u hartelijk voor uw bezoek tijdens het aspergeseizoen en zien u graag snel weer!
Aardbeien (4/9/2019) - Op het moment zijn er aardbeien van het ras Favori in onze winkel en automaat te verkrijgen. Dit zijn de eerste aardbeien van buiten en ze zijn lekker zoet! Het aardbeienseizoen duurt nog tot begin december! Lekker genieten dus