Asperges met botersaus

Ingrediënten :

  • 2 kilo witte asperge

  • 4 st. hardgekookte eieren

  • 8 plakken Boeren achterham

  • 150 gr. Boerenboter

  • zout en peper

  • 1 kleine ui

  • 1 dl. droge witte wijn

  • 1 mespunt suiker

  • 1 tl. bouillonpoeder

  • 2 el. fijngehakte bieslook

Bereiding :

Leg voor het schillen de asperges eerst een half uur in koud water.

Schil de asperges met een aspergeschiller of een dunschiller. Houd de asperge aan de punt vast (die hoeft niet geschild worden) en begin te schillen van punt naar onderkant, draai regelmatig de asperge: de asperge moet goed dik geschild worden. Verwijder ook de onderkantjes.

Kook ondertussen de eieren hard. Laat ze onder de koude kraan schrikken, pel ze.

Smelt voor de botersaus tweederde deel van de boter zonder dat deze bruin wordt en bak hierin het uitje op een laag vuur zachtjes glazig. Zet het vuur hoog. Voeg de wijn, de suiker en het bouillonpoeder toe en laat het geheel 2 minuten flink koken. Voeg peper naar smaak toe en roer de bieslook erdoor. Klop de rest van de boter er in klontjes door.

Doe koud water in een braadslee of aspergepan, voeg 1 theelepel zout, de schillen en de onderkantjes van de asperges toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de aspergeschillen een tijdje trekken. Zeef dit kookvocht. Voeg de asperges toe en kook deze zachtjes naar gelang de dikte van de asperges ongevver 15 tot 20 minuten.

Zorg dat asperges altijd onder water staan tijdens het koken. Leg eventueel een theedoek boven op de asperges, zodat voorkomen wordt dat ze naar boven drijven tijdens het koken.

Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Hak de ham en de hardgekookte eieren fijn of verkruimel ze. Leg ze op een (asperge)schaal met de koppen naar één kant. Kruimel de eieren en de ham over de asperges heen en geef de botersaus er apart bij.

Nieuws

Aspergeseizoen van start! (4/2/2018) - Het aspergeseizoen is begin maart van start gegaan! Voor verse asperges kunt u dus weer bij ons terecht! Aardbeienliefhebbers moeten nog heel even wachten, we verwachten de eerste aardbeien rond half april!
Veranderde openingstijden (9/2/2017) - Beste aardbeienliefhebbers 🍓, Aangezien het aardbeienseizoen weer langzaam tot zijn einde loopt, veranderen wij onze openingstijden. Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september zullen wij nog dagelijks geopend zijn van 10:00 – 12:00 uur. Hierna is de winkel voortaan doordeweeks gesloten. Wel kunt u nog iedere zaterdag in september aardbeien kopen in onze … Lees verder Veranderde openingstijden
Aardbeien te verkrijgen t/m november! (8/10/2017) - In de maand augustus zijn wij doordeweeks nog geopend van 9.00 – 12.00 uur en op zaterdagen van 9.00 – 16.00 uur (met pauze van 12.00 – 13.00 uur). Vanaf begin september zijn wij echter alleen nog zaterdags geopend, en eind september gaat onze winkel sluiten voor dit jaar. Wel kunt u nog tot en … Lees verder Aardbeien te verkrijgen t/m november!
Einde aspergeseizoen (6/27/2017) - Helaas zit het aspergeseizoen er weer op. Wij willen u graag bedanken voor uw bezoek aan onze verswinkel in het afgelopen seizoen. Wij zullen nog tot en met november doorgaan met de verkoop van aardbeien. Wellicht zien we u nog dit jaar en anders tot ziens in het volgende jaar! (Onze openingstijden zijn ook veranderd. … Lees verder Einde aspergeseizoen
Aardbeien! (4/24/2017) - We hebben ze weer! Deze overheerlijke aardbeien zijn klaar om gegeten te worden! De rassen Lambada en Elianny zijn bij ons te verkrijgen voor €3,50 en €3,00 per bakje