Aspergetaartje

Ingrediënten :

  • 7 plakje bladerdeeg uit de vriezer, ontdooid, en uitgerold tot een ronde plak die in de quiche vorm past

  • 1,5 pond dikke asperges, schoongemaakt. Gewoon gekookt, in ieder geval daarna even laten afkoelen. Dan de toppen op ongeveer 5 cm afsnijden, de rest in schijven van ongeveer 2 cm.

  • 100 gram reepjes beslist goede gerookte zalm (dus geen afval als zalmsnippers)

  • 3 grote eieren

  • 125 gram crème fraîche

  • 200 gram ricotta

Bereiding :

Oven op 220 graden. Het beste is het om het deeg eerst apart even “blind” te bakken, zoals dat heet, dus in plaats van de vulling doe je er eerst bakboontjes of zo in. Die had ik alleen niet, dus heb ik maar eigenwijs het taartje meteen gevuld. De reepjes zalm gaan eerst op de bodem, dan de toppen van de asperges (gericht naar het midden) en de rest van de asperges. De drie eieren goed loskloppen, en proberen de crème fraîche er goed doorheen te mengen (het hoeft niet perfect). Dit mengsel over de asperges gieten. Lepel dan de ricotta er oevr heen en smeer die laag glad.

Peper en zout is niet nodig, overweeg de volgende keer wat dille toe te voegen.

25 minuten in de oven op 220 graden, dan nog 15 minuten op 180.

Nieuws

Eerste aardbeien verwacht vanaf half april (3/8/2024) - Half april verwachten wij de eerste aardbeien te kunnen oogsten, met een beetje geluk en mooi weer zullen ze hopelijk iets eerder zijn :)
Aspergeseizoen van start! (3/8/2024) - Op 6 maart 2023 hebben wij de eerste asperges geoogst uit de verwarmde kas! Deze zijn nu al verkrijgbaar in onze automaat. Vanaf zaterdag 16 maart 2024 is onze vernieuwde boerderijwinkel ook open waar u ook terecht kunt voor verse asperges. Vanaf half april hopen wij de eerste asperges van de buitenvelden te kunnen oogsten.