Gebakken Asperges met Scampis

Ingrediënten :

  • 12 asperges, geschild

  • 12 scampis

  • peper en zout

  • olijfolie

  • Saus: 100 gr asperges (ondereinden)

  • Saus: 0,5 dl room

  • Saus: 1 el crème fraiche

  • Saus: 73 dl witte wijn of Noilly

  • Saus: Prat extra dry

  • Saus: bieslook

  • Saus: kervel

  • Saus: 100 gr boter

  • Saus: peper en zout

  • Saus: cayennepeper

Voorbereiding :
Kook, voor de saus, de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en de aspergestukjes tot de helft inkoken. Hak de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.

Bereidingswijze:
Bestrooi de scampis met weinig peper en zout. Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de scampis en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.

Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door. Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampis eroverheen en verdeel de saus over de borden.

Nieuws

Winkel (6/23/2020) - Wij zijn nog steeds geopend voor heerlijke verse aardbeien, aardappelen, eieren, aardbeienjam, etc.! Onze winkel is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 -12.00 en 13.00 – 16.00 u. Op zaterdag zijn wij geopend van 9.00 – 12.00 en 13.00 – 15.00 uur. Zondags gesloten. Buiten openingstijden kunt u altijd terecht bij onze automaat!
Einde aspergeseizoen (6/23/2020) - Beste klanten, het aspergeseizoen is tot zijn einde gekomen. We willen jullie via deze weg hartelijk bedanken voor jullie komst! Voor aardbeien, eieren, aardappelen, jam, etc. blijven we voorlopig nog geopend. Onze openingstijden zijn wel gewijzigd! Zie het kopje ‘verswinkel’ of ‘openingstijden’ op deze website. Hopelijk tot snel!
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn aardappelen van het ras Frieslander. Deze aardappel is vastkokend met een kruimige textuur. Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.