Gebakken Asperges met Scampis

Ingrediënten :

  • 12 asperges, geschild

  • 12 scampis

  • peper en zout

  • olijfolie

  • Saus: 100 gr asperges (ondereinden)

  • Saus: 0,5 dl room

  • Saus: 1 el crème fraiche

  • Saus: 73 dl witte wijn of Noilly

  • Saus: Prat extra dry

  • Saus: bieslook

  • Saus: kervel

  • Saus: 100 gr boter

  • Saus: peper en zout

  • Saus: cayennepeper

Voorbereiding :
Kook, voor de saus, de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en de aspergestukjes tot de helft inkoken. Hak de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.

Bereidingswijze:
Bestrooi de scampis met weinig peper en zout. Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de scampis en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.

Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door. Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampis eroverheen en verdeel de saus over de borden.

Nieuws

Asperges (4/6/2020) - Het aspergeseizoen is weer begonnen! Begin maart hebben de eerste asperges hun kopjes boven de grond gestoken. Op dit moment zijn de meeste asperges nog afkomstig van de verwarmde kas, maar de eerste asperges van de buitenvelden hebben hun kopjes al boven de grond gestoken. De asperges zijn dagelijks vers verkrijgbaar in onze automaat. Ook … Lees verder Asperges
Aardbeien (3/8/2020) - De aardbeienplantjes zijn al lekker aan het groeien. Half april verwachten wij de eerste aardbeien te kunnen oogsten!
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn aardappelen van het ras Frieslander. Deze aardappel is vastkokend met een kruimige textuur. Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.