Gebakken Asperges met Scampis

Ingrediënten :

  • 12 asperges, geschild

  • 12 scampis

  • peper en zout

  • olijfolie

  • Saus: 100 gr asperges (ondereinden)

  • Saus: 0,5 dl room

  • Saus: 1 el crème fraiche

  • Saus: 73 dl witte wijn of Noilly

  • Saus: Prat extra dry

  • Saus: bieslook

  • Saus: kervel

  • Saus: 100 gr boter

  • Saus: peper en zout

  • Saus: cayennepeper

Voorbereiding :
Kook, voor de saus, de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en de aspergestukjes tot de helft inkoken. Hak de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.

Bereidingswijze:
Bestrooi de scampis met weinig peper en zout. Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de scampis en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.

Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door. Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampis eroverheen en verdeel de saus over de borden.

Nieuws

Asperges t/m 24 juni! (5/31/2021) - Het aspergeseizoen duurt bij ons nog tot en met 24 juni. Geniet tot die tijd nog lekker van de Koningin der Groente. Eventueel kun je ze ook invriezen!
Aardbeien vanaf 10 april (3/8/2021) - De eerste aardbeien verwachten wij rond 10 april te kunnen oogsten. Nog even geduld… en dan smullen maar!
De eerste asperges! (3/8/2021) - Ja! Ze zijn er weer! De eerste asperges van 2021 hebben hun kopjes laten zien! De asperges zijn verkrijgbaar in onze versautomaat en in onze winkel. Voor de openingstijden van de winkel, zie het tabblad ‘verswinkel’ op deze website.
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn bij aanvang aardappelen van het ras Frieslander en deze worden opgevolgd door het ras Michelle (de vroegere Eba). Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.