Asparagi in Salsa (Asperges in Ansjovis-saus)

Ingrediënten :

  • 1,5 kg. Witte Asperges

  • Sap van 1 citroen

  • Zout en peper

  • 4 Hardgekookte eieren

  • 2 Ansjovisfilets

  • 2 Theelepel Kappertjes

  • Olijfolie (Extra vergine)

Bereiding :

Schil de asperges en bind ze in bundeltjes bij elkaar.

Kook ze rechtop in een pan met water en zout in ca. 15 à 20 min. gaar.

Haal ze uit de pan en afkoelen.

Halveer de eieren en druk het eigeel door een zeef en mix dit met 2 el. citroensap en wat olijfolie tot een gladde saus.

Hak de ansjovis, kappertjes en eiwit fijn en roer dit door de saus.

Maak de saus af met peper en zout. Serveer de asperges direct met de saus erover.

Garneer met wat (gedroogde) peterselie.

Nieuws

Asperges t/m 24 juni! (5/31/2021) - Het aspergeseizoen duurt bij ons nog tot en met 24 juni. Geniet tot die tijd nog lekker van de Koningin der Groente. Eventueel kun je ze ook invriezen!
Aardbeien vanaf 10 april (3/8/2021) - De eerste aardbeien verwachten wij rond 10 april te kunnen oogsten. Nog even geduld… en dan smullen maar!
De eerste asperges! (3/8/2021) - Ja! Ze zijn er weer! De eerste asperges van 2021 hebben hun kopjes laten zien! De asperges zijn verkrijgbaar in onze versautomaat en in onze winkel. Voor de openingstijden van de winkel, zie het tabblad ‘verswinkel’ op deze website.
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn bij aanvang aardappelen van het ras Frieslander en deze worden opgevolgd door het ras Michelle (de vroegere Eba). Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.