Asparagi in Salsa (Asperges in Ansjovis-saus)

Ingrediënten :

  • 1,5 kg. Witte Asperges

  • Sap van 1 citroen

  • Zout en peper

  • 4 Hardgekookte eieren

  • 2 Ansjovisfilets

  • 2 Theelepel Kappertjes

  • Olijfolie (Extra vergine)

Bereiding :

Schil de asperges en bind ze in bundeltjes bij elkaar.

Kook ze rechtop in een pan met water en zout in ca. 15 à 20 min. gaar.

Haal ze uit de pan en afkoelen.

Halveer de eieren en druk het eigeel door een zeef en mix dit met 2 el. citroensap en wat olijfolie tot een gladde saus.

Hak de ansjovis, kappertjes en eiwit fijn en roer dit door de saus.

Maak de saus af met peper en zout. Serveer de asperges direct met de saus erover.

Garneer met wat (gedroogde) peterselie.

Nieuws

Asperges (4/6/2020) - Het aspergeseizoen is weer begonnen! Begin maart hebben de eerste asperges hun kopjes boven de grond gestoken. Op dit moment zijn de meeste asperges nog afkomstig van de verwarmde kas, maar de eerste asperges van de buitenvelden hebben hun kopjes al boven de grond gestoken. De asperges zijn dagelijks vers verkrijgbaar in onze automaat. Ook … Lees verder Asperges
Aardbeien (3/8/2020) - De aardbeienplantjes zijn al lekker aan het groeien. Half april verwachten wij de eerste aardbeien te kunnen oogsten!
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn aardappelen van het ras Frieslander. Deze aardappel is vastkokend met een kruimige textuur. Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.