Asperge ijs

Ingrediënten :

Voor het ijs:

  • 0,5 liter room

  • 12 asperges

  • 0,5 liter suikerstroop (36º Baumé)

Voor de compote:

  • 10 asperges (0,9 kilo geschild)

  • 1 kilo gelei suiker

  • Halve citroen

Bereiding :

Het ijs:
Schil de asperges en snij deze fijn. Kook deze vervolgens in de room gaar en pureer dat met een staafmixer fijn. Passeer deze basis door een zeef en voeg daar suikerstroop aan toe tot 16º Baumé. Laat het geheel afkoelen en draai de compositie in de sorbetiere tot ijs.

De compote:
Schil de asperges en snij deze in gelijkmatige stukjes van ongeveer 1 centimeter. Breng deze aan de kook met een minimale hoeveelheid water en het sap van een halve citroen. Voeg hier 1 kilo gelei suiker aan toe en laat het geheel ongeveer 4 minuten voorzichtig door koken. Laat de compote afkoelen.

De opbouw van het gerecht:
Schep de koude compote in het midden van het bord en schep hier een bol asperge ijs op.

Nieuws

Asperges (4/6/2020) - Het aspergeseizoen is weer begonnen! Begin maart hebben de eerste asperges hun kopjes boven de grond gestoken. Op dit moment zijn de meeste asperges nog afkomstig van de verwarmde kas, maar de eerste asperges van de buitenvelden hebben hun kopjes al boven de grond gestoken. De asperges zijn dagelijks vers verkrijgbaar in onze automaat. Ook … Lees verder Asperges
Aardbeien (3/8/2020) - De aardbeienplantjes zijn al lekker aan het groeien. Half april verwachten wij de eerste aardbeien te kunnen oogsten!
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn aardappelen van het ras Frieslander. Deze aardappel is vastkokend met een kruimige textuur. Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.