Asperge ijs

Ingrediënten :

Voor het ijs:

  • 0,5 liter room

  • 12 asperges

  • 0,5 liter suikerstroop (36º Baumé)

Voor de compote:

  • 10 asperges (0,9 kilo geschild)

  • 1 kilo gelei suiker

  • Halve citroen

Bereiding :

Het ijs:
Schil de asperges en snij deze fijn. Kook deze vervolgens in de room gaar en pureer dat met een staafmixer fijn. Passeer deze basis door een zeef en voeg daar suikerstroop aan toe tot 16º Baumé. Laat het geheel afkoelen en draai de compositie in de sorbetiere tot ijs.

De compote:
Schil de asperges en snij deze in gelijkmatige stukjes van ongeveer 1 centimeter. Breng deze aan de kook met een minimale hoeveelheid water en het sap van een halve citroen. Voeg hier 1 kilo gelei suiker aan toe en laat het geheel ongeveer 4 minuten voorzichtig door koken. Laat de compote afkoelen.

De opbouw van het gerecht:
Schep de koude compote in het midden van het bord en schep hier een bol asperge ijs op.

Nieuws

Asperges t/m 24 juni! (5/31/2021) - Het aspergeseizoen duurt bij ons nog tot en met 24 juni. Geniet tot die tijd nog lekker van de Koningin der Groente. Eventueel kun je ze ook invriezen!
Aardbeien vanaf 10 april (3/8/2021) - De eerste aardbeien verwachten wij rond 10 april te kunnen oogsten. Nog even geduld… en dan smullen maar!
De eerste asperges! (3/8/2021) - Ja! Ze zijn er weer! De eerste asperges van 2021 hebben hun kopjes laten zien! De asperges zijn verkrijgbaar in onze versautomaat en in onze winkel. Voor de openingstijden van de winkel, zie het tabblad ‘verswinkel’ op deze website.
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn bij aanvang aardappelen van het ras Frieslander en deze worden opgevolgd door het ras Michelle (de vroegere Eba). Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.