Asperges met botersaus

Ingrediënten :

  • 2 kilo witte asperge

  • 4 st. hardgekookte eieren

  • 8 plakken Boeren achterham

  • 150 gr. Boerenboter

  • zout en peper

  • 1 kleine ui

  • 1 dl. droge witte wijn

  • 1 mespunt suiker

  • 1 tl. bouillonpoeder

  • 2 el. fijngehakte bieslook

Bereiding :

Leg voor het schillen de asperges eerst een half uur in koud water.

Schil de asperges met een aspergeschiller of een dunschiller. Houd de asperge aan de punt vast (die hoeft niet geschild worden) en begin te schillen van punt naar onderkant, draai regelmatig de asperge: de asperge moet goed dik geschild worden. Verwijder ook de onderkantjes.

Kook ondertussen de eieren hard. Laat ze onder de koude kraan schrikken, pel ze.

Smelt voor de botersaus tweederde deel van de boter zonder dat deze bruin wordt en bak hierin het uitje op een laag vuur zachtjes glazig. Zet het vuur hoog. Voeg de wijn, de suiker en het bouillonpoeder toe en laat het geheel 2 minuten flink koken. Voeg peper naar smaak toe en roer de bieslook erdoor. Klop de rest van de boter er in klontjes door.

Doe koud water in een braadslee of aspergepan, voeg 1 theelepel zout, de schillen en de onderkantjes van de asperges toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de aspergeschillen een tijdje trekken. Zeef dit kookvocht. Voeg de asperges toe en kook deze zachtjes naar gelang de dikte van de asperges ongevver 15 tot 20 minuten.

Zorg dat asperges altijd onder water staan tijdens het koken. Leg eventueel een theedoek boven op de asperges, zodat voorkomen wordt dat ze naar boven drijven tijdens het koken.

Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Hak de ham en de hardgekookte eieren fijn of verkruimel ze. Leg ze op een (asperge)schaal met de koppen naar één kant. Kruimel de eieren en de ham over de asperges heen en geef de botersaus er apart bij.

Nieuws

Winkel (6/23/2020) - Wij zijn nog steeds geopend voor heerlijke verse aardbeien, aardappelen, eieren, aardbeienjam, etc.! Onze winkel is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 -12.00 en 13.00 – 16.00 u. Op zaterdag zijn wij geopend van 9.00 – 12.00 en 13.00 – 15.00 uur. Zondags gesloten. Buiten openingstijden kunt u altijd terecht bij onze automaat!
Einde aspergeseizoen (6/23/2020) - Beste klanten, het aspergeseizoen is tot zijn einde gekomen. We willen jullie via deze weg hartelijk bedanken voor jullie komst! Voor aardbeien, eieren, aardappelen, jam, etc. blijven we voorlopig nog geopend. Onze openingstijden zijn wel gewijzigd! Zie het kopje ‘verswinkel’ of ‘openingstijden’ op deze website. Hopelijk tot snel!
Aardappelen (6/24/2019) - Dit jaar verkopen wij voor het eerst aardappelen van eigen teelt. Dit zijn aardappelen van het ras Frieslander. Deze aardappel is vastkokend met een kruimige textuur. Ze zijn te koop in onze winkel en in onze versautomaat.