Aspergewraps

Aspergewraps met witte asperges (lunch)
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 24 asperges
  • 4 hardgekookte eieren
  • 8 plakken boerenham
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • Krop frisée sla / ijsbergsla / rucola
  • Peper en zout
  • 8 tortilla wraps

Bereiding:

  1. Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 1 cm van de onderzijde af. Laat de asperges 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat nog 15 minuten met de deksel op de pan nagaren. Bewaar het aspergevocht!
  2. Prak de hard gekookte eieren en snijd de ham in fijne reepjes.
  3. Meng de mayonaise, aspergevocht, mosterd en suiker en breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de sla en laat deze goed uitlekken.
  5. Verdeel de saus over de gehele onderzijde van de wraps.
  6. Verdeel in het midden van de wraps de frisée sla / ijsbergsla / rucola.
  7. Leg daarop 3 asperges per wrap.
  8. Bestrooi de asperges met een eetlepel fijngeprakte ei en een eetlepel hamreepjes.
  9. Rol de wraps van beneden naar boven.
  10. Snijd de wraps schuin door. Leg de stukken kruislings over elkaar zodat de binnenkant goed zichtbaar is. Klaar!

Nieuws