Aspergewraps
Aspergewraps met witte asperges (lunch)
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 24 asperges
- 4 hardgekookte eieren
- 8 plakken boerenham
- 8 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 theelepel suiker
- Krop frisée sla / ijsbergsla / rucola
- Peper en zout
- 8 tortilla wraps
Bereiding:
- Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 1 cm van de onderzijde af. Laat de asperges 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat nog 15 minuten met de deksel op de pan nagaren. Bewaar het aspergevocht!
- Prak de hard gekookte eieren en snijd de ham in fijne reepjes.
- Meng de mayonaise, aspergevocht, mosterd en suiker en breng op smaak met zout en peper.
- Was de sla en laat deze goed uitlekken.
- Verdeel de saus over de gehele onderzijde van de wraps.
- Verdeel in het midden van de wraps de frisée sla / ijsbergsla / rucola.
- Leg daarop 3 asperges per wrap.
- Bestrooi de asperges met een eetlepel fijngeprakte ei en een eetlepel hamreepjes.
- Rol de wraps van beneden naar boven.
- Snijd de wraps schuin door. Leg de stukken kruislings over elkaar zodat de binnenkant goed zichtbaar is. Klaar!